Gör som Dagny Carlsson

Trodde du att bloggande bara var till för ungdomar i övre tonåren som visar upp sitt senaste klädinköp genom att fotografera sin spegelbild i helkroppsformat? I så fall har du inte hört talas om Dagny Carlsson. För när Dagny var 99 år gammal gick hon en datakurs, och som 100-åring startade hon egen blogg. Dagnys blogg gjorde henne till en kändis och hon deltog i flera tv-program, så som i succéprogrammet Skavlan.

 

Det fantastiska med bloggar är att ålder inte spelar någon roll. Man måste inte vara 17 eller 100, det går alldeles utmärkt att vara yngre eller äldre, eller något mittemellan. Webben är till för alla, och med bloggande kan alla göra sin egen röst hörd.

 

Många fastnar i tanken. En dag skulle jag vilja skriva en blogg, men sedan blir det inte mer. För det är en sak att vilja och en annan att göra. Det är än dock skönt att veta att det inte hänger på ålder. Visst kan man skapa en blogg samtidigt som tonårsbarnen skapar en, eller visst kan man vänta med bloggandet till man får tid över som pensionär.

 

Jag skulle vilja rekommendera dig att börja nu med en gång. Men sänk kraven. Vill du skriva en blogg, så gör det. Det måste inte bli perfekt. Bloggen kommer växa fram, och den kommer präglas av dina bra och dåliga dagar.  Bara tiden kan utvisa vad det blir av den. Hela bloggen hänger inte och väger på ett enda inlägg, utan på summan av en längre period. Vänta inte med bloggen till framtiden, för när du är pensionär kanske du har helt andra intressen än att blogga.

 

”Jag hinner inte”, tänker du så? Tiden går så fort, och måstena är många. Men att blogga skulle också kunna vara en motpol till vardagsstressen. En möjlighet att reflektera över det man faktiskt hunnit, och göra något kreativt av det. Det kanske känns som om dagen bara rusade förbi, men gjorde den det på riktigt? Vad har hänt? Har du lärt dig något idag? Vad var det bästa som hände idag? Sänk kraven. Några rader räcker. Det är dags att skriva blogg – om du vill det.