Temaförslag på ny blogg 2017

Vad ska man skriva om? Många bloggare väljer att skriva om en del av sin egen vardag. Visst finns de som inte utelämnar någonting, men kom ihåg att bloggen kommer finnas kvar länge på nätet. Skriv ingenting som kan skada ditt eget varumärke i framtiden. Saknar du idéer om vad din blogg ska handla om, så kommer här några härliga och populära förslag:

 

Mat & Hälsa

Dieter är alltid populära. Vilken diet det rör sig om kan variera, ibland har det varit GI andra gånger stenålderskost eller vegan-mat. Oavsett är det populärt, det finns en inneboende vilja hos alla att må bra. Dessutom har man som matbloggare helt fantastiska möjligheter att fotografera spännande och lockande bilder. Matbilder drar nämligen mer eller mindre alltid blickarna till sig.

 

Ditt mode

Har du tänkt på att det oftast är andra som styr modet. Vilka kläder som är populära och vilka som är omoderna. Vilka färger som är rätt om man vill vara extra trendig? Stig själv in i den rollen. Visa ditt mode och dina genuina tankar om kläder och accessoarer. I takt med att din blogg växer kanske du själv blir en av dom som påverkar och inspirerar.

 

Bryt könsnormer

Det är fortfarande starkt efterlängtat med starka röster som vågar bryta könsnormerna: Som man är det okej att visa känslor, att bära vita konståkningsskridskor eller kjol. Som kvinna ska det vara självklart att man får ta plats i debatten, i löneanspråken, i aktiehandeln eller hockeyklubben. Den som inte identifierar sig som kvinna eller man har all rätt i världen att bli respekterad istället för ifrågasatt. Fortfarande behövs många röster i bloggvärlden som lyfter genusfrågan.

 

Miljö & klimat

Kan man lyfta så allvarliga ämnen som miljöfrågan i en blogg utan att det blir tråkigt? Svar ja. Exempelvis genom vackra miljö-, landskaps- eller djurbilder och kortare tankeväckande texter. Eller varför inte tipsa om affärer att handla i för den som vill handla mer ekologiskt?

 

Livet genom din hunds ögon

Varför inte beskriva dagen utifrån din hund. Ta vackra kort på hunden i olika situationer och lägg gärna till några videoklipp emellanåt.