Om oss

Vi vill främja bloggande i alla dess former!

Nyligen upptäckte vi hur stort intresset är för att skriva blogg. Nästan alla man pratade med hade någon sorts idé om vad just deras blogg skulle handla om, det vill säga.. om de någonsin skulle skriva den.

 

Det förvånade oss att trots att intresset var så stort så fanns det någon slags osynlig mur som hindrade människor från att försöka. Det kunde vara rädsla för tekniska detaljer, eller felaktiga fördomar om att man behövde vara bra på webb-programmering eller design, för att inte bloggen skulle se töntig ut. Kanske trodde man att det skulle bli för många krav på att skriva. En annan vanlig rädsla var den: Tänk om ingen vill läsa det jag skulle skriva om.

 

Vi vill riva den där muren, för bloggvärlden ligger öppen för alla som har någorlunda tillgång till dator, surfplatta eller mobil! (Och den som inte har det får gärna gå till sitt kommunala folkbibliotek och boka en dator).

 

När vi hörde talas om alla de där bloggarna som våra vänner suttit och tänkt ut, så ville vi läsa dem, och vi hoppas med denna blogg –  som handlar om bloggande – kunna övertyga dem och alla andra med dessa tankar att börja blogga!

 

Vår blogg om bloggande kommer att innehålla:

Råd och tips – Hur du gör för att blogga – helt enkelt.

Inspiration – Vi tycker det är jättekul att blogga. Vi vill gärna visa dig varför vi känner så genom att publicera inspiration till dig som bloggare.

Nyheter – Vad du behöver veta som bloggare, eller inlägg som motiverar dig att starta eller fortsätta blogga.

 

I den bästa av digitala världar, får alla möjlighet att göra sin röst hörd. Det finns inget näthat, i den bästa av digitala världar, för då fler människor med sunt förnuft och mognad intar arenan, så kommer de högljudda elaka rösterna att snabbare kunna dämpas ner och drunkna i alla de positiva inläggen. Internet behöver fler snälla människor. Webben behöver sådana som du och dina vänner. Så skriv bloggarna ni drömmer om, skapa nya trevliga rum att besöka i den digitala världen.